Pengumuman

1. TT bersama Exsas SPM 2014
2. AGM 16 + Homecoming 2015
3. Luncheon EXSAS
4. Iftar
5. DT + Jamuan Raya
6. Jamuan Makan Malam EXSAS/Semsas
7. EXSAS Family Day

Sila KLIK untuk info terperinci

Anda boleh hantar berita atau artikel yang berkaitan dengan EXSAS dan Semsas kepada qisan88@yahoo.co.uk untuk siaran Portal. Terima Kasih.

email : secretary@exsas.com.my
Tel : 03 - 5523 4212
Fax : 03 - 5511 1753

 

We Love EXSAS

Coretan 24 : “Royal Command” - Bhg 2

Rupanya bukan itu maksud Tuan Kedai – yang dimaksudkan bagaimana nak lepas Custom Check di Johor Bharu nanti; taksiran cukai atas instrument itu melebihi RM20,000.00. Ayahanda dah lupa berapa kos alat-alat tersebut. Yang jelas kos alat-alat campur dengan cukai nanti akan melebihi RM50,000.00 – habislah peruntukan yang Tuanku kurnia. Bagaimana pula dengan uniform?

Baca seterusnya DISINI.

Coretan 25 : “Royal Command” - Bhg 3

Tiba-tiba Tuanku memandang ayahanda, senyum membawa ke ketawa kecil, dan kemudian menghala ke VIP-VIP “Ini Pengetua Sekolah Sains. Heem, tau tak ,dia guna nama saya untuk mengelak cukai. (Ketawa kecil). Saya bagi duit beli alat muzik untuk tubuh brass band. Dia pergi beli kat Singapore. Dah tu nak elak cukai guna nama saya, pandai… Takpe lah untuk budak-budak sekolah”. Ayahanda tak terkata apa-apa-apa, tersengih-sengih – takut, malu dan macam-mana.

Baca seterusnya DISINI.

 

Exsas Presidents Cup Interhouse Golf Tournament 2014

Selepas berlangsung 3 pusingan terdahulu, pasukan Apollo, Soyuz dan Skylab berpeluang untuk menjadi juara keseluruhan bagi tahun 2014, namun selepas tamat pusingan terakhir ini, pasukan Apollo telah berjaya dinobatkan sebagai juara keseluruhan 2014 selepas berjaya menjadi johan pada pusingan ke 4, diikuti dengan pasukan Skylab, Soyuz dan juga Cosmos.

Baca seterusnya DISINI.

TT bersama EXSAS2014 di Dallah Restoran, Kuantan

Alhamdulillah, sambutan yg menggalakkan, a high turnout dari juniors SPM 2014 dan rakan2 Exsas yg lain dari Kuantan, Mersing, KL yang datang bagi support sesi teh tarik hari ini 16 Feb 2015 di Restoren Dallah, Kuantan.

Baca seterusnya DISINI.

Ahli Terkini - 17042015

No. Ahli

Nama

SPM
1300 AHMAD FAROUQ AMIRUL 2014
1301 NURBADRUL AMIN 2014
1302 MUHAMMAD THARIQ 2014
1303 NURATHIRAH 2014
1304 NAJWA 2014
1305 NOOR AIFAA 2014
1306 MUHAMMAD AIMAN 2014
1307 NURUL NADIA 2014
1308 MOHD FIKRI ASYRAF 2014
1309

NURHAFIZZA

2014
1310 MOHAMAD NOOR AZMI 2014
1311 NURUS SAADAH 2014
1312 RASIDI 1991

Senarai penuh DISINI.

Galeri gambar lama oleh Bas7377

Menjadi Ahli EXSAS

Keahlian EXSAS terbuka kepada bekas pelajar SM Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan (SEMSAS) yang dahulu dikenali sebagai SM Sains Pahang (SMSP). Daftar DISINI.

Akaun Bank EXSAS

Nama : Persatuan Bekas Pelajar Semsas

Bank : Maybank Berhad, Cawangan Kelana Jaya, Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

No Akaun : 5623 5750 2760

Jumlah Pelawat

Today33
Yesterday303
Total307685
Tuesday, 28 April 2015 04:38
Powered by CoalaWeb
Go to top