JUMAAT, 16 JUN 2017 @ 3:47 PM 
Oleh Shahrinnahar Latib This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

KUANTAN: Persatuan Bekas Pelajar Sekolah Menengah Sains Ahmad Shah (EXSAS) mengedarkan hidangan berbuka puasa kepada waris yang menemani pesakit di hospital terpilih sepanjang Ramadan ini.  Naib Presidennya, Datuk Azhar Anuar, berkata pihaknya memilih Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) di sini dan Hospital Bentong sebagai lokasi permulaan projek sebelum diperluaskan ke hospital lain di negeri ini.

"Projek dimulakan pada 1 Ramadan lalu dengan mengedarkan 100 bungkusan makanan berbuka. Kita sudah menambah jumlahnya kepada 150 bungkusan minggu lalu selepas mengambil kira jumlah petugas seperti doktor, jururawat, pengawal keselamatan yang turut berbuka di hospital atas tuntutan kerja. "Bagi Hospital Bentong, kita agihkan 50 bungkusan makanan buat masa ini. Jumlahnya boleh ditambah bergantung kepada keperluan semasa," katanya. Azhar berkata, usaha itu bertujuan membantu waris pesakit, khususnya mengurangkan bebanan kos perbelanjaan sepanjang berada di hospital.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/293653

 

Menjadi Ahli EXSAS

Keahlian EXSAS terbuka kepada bekas pelajar SM Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan (SEMSAS) yang dahulu dikenali sebagai SM Sains Pahang (SMSP). Daftar DISINI.

Akaun Bank EXSAS

Nama : Persatuan Bekas Pelajar Semsas

Bank : Maybank Berhad, Cawangan Kelana Jaya, Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

No Akaun : 5623 5750 2760

Jumlah Pelawat

Today98
Yesterday245
Total605001
Monday, 22 January 2018 08:16
Powered by CoalaWeb
Go to top